06 33 825 794 info@bonniesteenman.nl
Bonnie Steenman
Redacteur & schrijfcoach

Redactie boeken – Particulieren

Soms wil je graag een onafhankelijk iemand laten meelezen met je manuscript of boek-in-wording. Iemand met ervaring in het boekenvak, die eerlijke adviezen geeft. Dus niet je beste vriend die misschien alles even prachtig vindt wat je schrijft. Dit kan op verschillende manieren:

 • Redigeren

  Ik kan met je meedenken over het schrijfproces om de structuur en opbouw van het boek te verbeteren. Ook geef ik adviezen over karakters, plot en stijl. Bij non-fictieboeken geef ik advies over de juiste opbouw, hoofdstukindeling en conclusie. Ik lees de hele tekst door en geef de belangrijkste verbeterpunten aan, zodat je snel weer aan de slag kunt. Zie ook Schrijfcoaching.

 • Persklaarmaken

  Ook kan je ervoor kiezen een grondige redactieronde te doen. Dan ligt de structuur van het boek al min of meer vast, maar beoordeel ik bijvoorbeeld nog wel de chronologie van het verhaal; verder let ik op zinsbouw en haal grammaticale en spelfouten eruit.

 • Correctie

  Je bent al in de laatste fase van je boek en wilt alleen nog zeker weten of er geen spelfouten of grammaticale fouten meer in staan voordat je het uitgeeft of bij een uitgeverij aanbiedt. Deze laatste correctieronde kan ik doen.

 • Leesrapport & uitgeefadvies

  Je manuscript is al klaar en je wilt graag adviezen over wat je nog kan doen om een breder leespubliek te trekken of om meer kans te maken bij een uitgeverij. Ik maak een rapport voor je met de verbeterpunten en kan ook vertellen hoe je je manuscript het beste kan aanbieden bij een uitgeverij.

Bonnie werkt vanuit haar hart. Ze is een groot liefhebber van literatuur en dat merk je voortdurend in haar werk. Daardoor is ze ook een van de meest betrokken redacteuren die ik ken. Je zult als schrijver voelen dat ze van begin tot eind met je mee wil denken. Door haar jarenlange ervaring weet ze de zwakke plekken van een tekst aan te wijzen, maar zal ze een auteur ook motiveren het beste uit zichzelf, en uit zijn of haar verhaal te halen. Een scherpe blik en een aanstekelijk enthousiasme! Fieke Janse

Bureauredacteur - Uitgeverij Atlas Contact