Aanbevelingen

Hartstikke fijn dat ik de website van Bonnie Steenman snel kon vinden en de mogelijkheid kreeg om gebruik te maken van haar optimale expertise. Mijn boek is nog beter geworden dankzij haar. Obrigado, oftewel bedankt Bonnie!’

Gil Semedo Moreira

Singer-songwriter

Bonnie is een scherpe mee-lezer. Geen detail ontgaat haar, maar – en dat vond ik zo fijn – ze plaatst die direct in het grotere geheel. Zo krijg je kritiek op meerdere lagen. Dat was prettig – én effectief.
Eke Mannink

Programmamaker, schrijver, dichter

Bonnie kan zich als geen ander verplaatsen in het hoofd van de lezer. Daardoor legt ze al snel de zwakke plekken bloot in een verhaal. Ze kwam met frisse ideeën omtrent compositie en overtuigde me zelfs een nieuwe titel te kiezen voor het boek: De ijssalon van meneer Mebrat. Het resultaat mag er zijn! Kortom: ik wil alleen nog maar met een ervaren redacteur als Bonnie werken.

Gerda Crouset

Auteur

Bonnie Steenman is een uiterst consciëntieuze (bureau)redacteur, met een scherp oog voor taal en een hart voor boeken. En bovendien: een fijn mens met wie het altijd prettig samenwerken is.
Auke Hulst

Auteur

Bonnie is een betrokken en heel prettige redacteur. Ze besprak met mij op respectvolle manier mijn werk, maar schroomde niet kanttekeningen te plaatsen en haar mening te geven. Ik vond het heel fijn om met haar te werken.
Josha Zwaan

Auteur

Bonnie werkt vanuit haar hart. Ze is een groot liefhebber van literatuur en dat merk je voortdurend in haar werk. Daardoor is ze ook een van de meest betrokken redacteuren die ik ken. Je zult als schrijver voelen dat ze van begin tot eind met je mee wil denken. Door haar jarenlange ervaring weet ze de zwakke plekken van een tekst aan te wijzen, maar zal ze een auteur ook motiveren het beste uit zichzelf, en uit zijn of haar verhaal te halen. Een scherpe blik en een aanstekelijk enthousiasme!

Fieke Janse

Bureauredacteur, Uitgeverij Atlas Contact

Bonnie Steenman is een uitstekende redacteur: intelligent, deskundig, breed ontwikkeld en betrokken. Ze staat open voor nieuwe ideeën en communiceert erg goed. Ik heb vaak en met veel plezier met haar samengewerkt, wat de teksten in kwestie zeer ten goede is gekomen. Van harte aanbevolen

Gerda Baardman

Vertaler literaire fictie