CV Bonnie Steenman

Cv Bonnie Steenman

​Al mijn hele leven hou ik van verhalen vertellen, verhalen lezen en verhalen zien. Verhalen maken het leven mooier en als redacteur en schrijfcoach maak ik graag elk verhaal iets mooier.

Tijdens mijn studie geschiedenis aan de Universiteit Utrecht werkte ik als student-assistent bij de afdeling cultuurgeschiedenis, begeleidde scholieren bij Huiswerkinstituut De Studiekring, liep stage bij het Tijdschrift voor Geschiedenis en was corrector bij het Tijdschrift voor Biografie.

Daarna behaalde ik de master redacteur/editor aan de UvA. Ik liep stage bij Ambo|Anthos uitgevers in Amsterdam, waar ik vervolgens meer dan tien jaar werkte. Ik redigeerde zowel literaire fictie als non-fictie en honderden flapteksten. Daarnaast begeleidde ik het proces van manuscript tot boek, onderhield ik contacten met vertalers en las vele manuscripten. Ik werkte samen met bijzondere auteurs, onder wie Simone van der Vlugt, René Appel, Isa Hoes, Rosita Steenbeek, Auke Hulst en Josha Zwaan en begeleidde de vertalingen van onder andere Madeleine Albright, Michael Chabon, Nicci French, Martha Nussbaum en Meir Shalev. Als bureauredacteur was ik verantwoordelijk voor in totaal meer dan 300 titels. Zie ook Portfolio. Als freelancer heb ik intern op de redacties van uitgeverij Luitingh-Sijthoff en uitgeverij Signatuur gewerkt. Naast mijn freelancewerk volg ik de opleiding tot Mindfulnesstrainer cat. 1 en ben ik in vaste dienst bij Gowrings Continental b.v.

Een greep uit mijn lievelingsauteurs: Aravind Adiga, José Eduardo Agualusa, Eleanor Catton, Michael Chabon, Jonathan Franzen, Elizabeth Gilbert, Elizabeth Jane Howard, Sayed Kashua, Valeria Luiselli, Doeschka Meijsing, David Mitchell, Marisha Pessl, Elvin Post, J.K. Rowling, Donna Tartt, Carl-Johan Vallgren en Juli Zeh.
CV Bonnie Steenman