Manuscriptbegeleiding - Bonnie Steenman - Redacteur & schrijfcoach

Manuscriptbegeleiding particulieren

Wil je graag een onafhankelijk iemand laten meelezen met je manuscript of boek-in-wording en je allerbeste versie bij een uitgeverij aanbieden? Zoek je een redacteur met ervaring in het boekenvak, die eerlijke adviezen geeft? Dit kan op verschillende manieren:

Manuscriptbegeleiding & redigeren

Ik denk met je mee over het schrijfproces en geef adviezen om de structuur en opbouw van het boek te verbeteren. Ook vertel ik je over sterke personages, plot en stijl. Bij non-fictieboeken geef ik feedback over de juiste opbouw, structuur, de kernvraag, wat je de lezer wilt meegeven, hoofdstukindeling en conclusie. Ik lees de hele tekst door en geef de belangrijkste verbeterpunten aan, zodat je snel weer aan de slag kunt.
Zie ook Schrijfcoaching.

Persklaarmaken & corrigeren

Ook kan je ervoor kiezen een grondige redactieronde te doen. Dan ligt de structuur van het boek al min of meer vast, maar beoordeel ik bijvoorbeeld nog wel de chronologie van het verhaal; verder let ik op zinsbouw en haal grammaticale en spelfouten eruit. Mocht je al in de laatste fase van je boek zijn dan kan ik de correctieronde doen zodat je zeker weet dat er geen spelfouten of grammaticale fouten meer in staan voordat je het uitgeeft of bij een uitgeverij aanbiedt.

Leesrapport & uitgeefadvies

Je manuscript is al klaar en je wilt graag adviezen over wat je nog kan doen om een breder leespubliek te trekken of om meer kans te maken bij een uitgeverij. Ik maak een rapport voor je met de verbeterpunten en kan ook vertellen hoe je je manuscript het beste kan aanbieden bij een uitgeverij.

MANUSCRIPTBEGELEIDING PARTICULIEREN

Bonnie werkt vanuit haar hart. Ze is een groot liefhebber van literatuur en dat merk je voortdurend in haar werk. Daardoor is ze ook een van de meest betrokken redacteuren die ik ken. Je zult als schrijver voelen dat ze van begin tot eind met je mee wil denken. Door haar jarenlange ervaring weet ze de zwakke plekken van een tekst aan te wijzen, maar zal ze een auteur ook motiveren het beste uit zichzelf, en uit zijn of haar verhaal te halen. Een scherpe blik en een aanstekelijk enthousiasme!
Fieke Janse

Bureauredacteur - Uitgeverij Atlas Contact

Bonnie kan zich als geen ander verplaatsen in het hoofd van de lezer. Daardoor legt ze al snel de zwakke plekken bloot in een verhaal. Ze kwam met frisse idee├źn omtrent compositie en overtuigde me zelfs een nieuwe titel te kiezen voor het boek: De ijssalon van meneer Mebrat. Het resultaat mag er zijn! Kortom: ik wil alleen nog maar met een ervaren redacteur als Bonnie werken.

Gerda Crouset

Auteur